Feltöltve:

Zöldborsós rizses hús

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

petrezselyem zöld1 csokor
vöröshagyma1 darab
olaj2 evőkanál
gerezd fokhagyma3 darab
rizs25 dekagramm
zöldborsó15 dekagramm
pulykacomb filé50 dekagramm
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez2 teáskanál

Zöldborsós rizses hús a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az olajon pirítsuk üvegesre a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a kockázott húst, a zúzott fokhagymát, ízesítsük 1 tk Csirkés Delikáttal, fűszerezzük ízlés szerint őrölt borssal, köménnyel, majorannával. Közepes lángon, saját levében pároljuk, amíg levét el nem fövi (kb 15-20 perc).

2. lépés

Hozzáadjuk a rizst, jól elkeverjük, majd felöntjük 5-5.5 dl forró vízzel. Átkeverjük és fedő alatt, időnként megkeverve 15 percig pároljuk.

3. lépés

Amikor már majdnem felszívta az összes folyadékot, hozzákeverjük a zöldborsót, az aprított petrezselyem zöldet és még 1 tk Csirkés Delikátot.

4. lépés

Majd továbbra is fedő alatt, még 5 percig pároljuk, majd 5-8 percig pihentetjük. Keverjük át, kóstoljuk meg és szükség szerint utóízesítsük. Kínáljunk mellé kovászos uborkát és egy pohár hűvös, üde Irsai Olivért.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem