Zöldborsós pörkölt
Zöldborsós pörkölt
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • vöröshagyma - 2 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • kömény - teáskanál
  • zöldborsó - 1 kilogramm
  • pirospaprika - 1 evőkanál
  • virsli - 4 darab

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát megpucoljuk és leöblítjük. Leitatjuk, majd apró kockákra vágjuk. A virslit megmossuk és felkarikázzuk. A margarinból, a vöröshagymából és a fűszerekből, paprika nélkül pörköltalapot készítünk.
  2. A pörköltalapon a zöldborsót megdinszteljük, szórunk rá egy csipet lisztet, amivel tovább dinszteljük nagyon kevés ideig. A pirospaprika rászórása után, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, végül beletesszük a felkarikázott virslit és "zsírjára" főzzük.