Zöldborsós leves
Zöldborsós leves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1.2 liter
  • karfiol - 10 dekagramm
  • sárgarépa - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • zeller - 1 darab
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • fagyasztott zöldborsó - 20 dekagramm
  • közepes vöröshagyma - 1 darab
  • friss gomba - 5 darab
  • petrezselyemgyökér - 1 darab

Elkészítés:

  1. A felhevített olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát.
  2. Rátesszük a zöldborsót, majd az egyformára darabolt zöldségeket.
  3. Ízesítjük pici sóval. 1,2 liter vízzel felöntve megfőzzük a zöldségeket, úgy, hogy közben beletesszük a két darab KNORR Tyúkhúsleves kockát a vízbe.
  4. Ha a zöldségek megpuhultak, igény szerint utánaízesítjük.