Zöldborsós burgonya főzelék nagymama módra
Zöldborsós burgonya főzelék nagymama módra
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • tejföl - 4 dl
  • vöröshagyma - 2 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • burgonya - 50 dekagramm
  • liszt - 3 evőkanál
  • zöldborsó - 50 dekagramm
  • pirospaprika - 1 evőkanál
  • parasztkolbász - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. Előkészítjük a hozzávalókat
  2. A vöröshagymát a margarinba megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, valamint a zöldborsót.
  3. Felengedjük a Knorr húsleveskockából készített (1 liter vízzel)alaplével.
  4. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a karikára vágott parasztkolbászt, amit margarinon kicsit megpirítunk, és amiből pár karikát félreteszünk a tálaláshoz. Készre főzzük, majd behabarjuk a tejfölből és a lisztből simára kevert habarással. Jól kiforraljuk.