Feltöltve:

Zöldborsós bolognai lasagne

timer 50
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

olaj1 evőkanál
sajt10 dekagramm
zöldborsó200 gramm
Knorr Lasagne alap1 csomag
darabolt paradicsom konzerv1 darab
darált hús500 gramm
csuszatészta1 csomag
húsos kolozsvári szalonna8 dekagramm

Zöldborsós bolognai lasagne a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A szalonnát vágjuk kockákra. Egy kevés olaj hozzáadásával pirítsuk meg. Majd adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk fehéredésig.

2. lépés

Erre öntsük rá a paradicsom konzervet és a kiolvadt zöldborsót. A konzerves dobozt öblítsük ki 2 dl vízzel, és ezt is adjuk hozzá. Majd keverjük hozzá a Knorr-tasak tartalmát. Kis lángon főzzük 4-5 percig.

3. lépés

Egy közepes méretű, szögletes formájú hőálló tál aljába tegyünk egy kis ragut, majd erre rakosgassuk a csuszatésztát úgy, hogy lehetőleg mindenhol lefedje a ragut.Majd erre még egy réteg ragu jöjjön, majd ismét tészta. Erre ragu újra és végül az utolsó réteg tészta jön. Legfelülre a maradék kevés ragut kenjük el, erre pedig egy pohár tejfölt kenjünk.

4. lépés

Fedjük be fóliával és tegyük be a sütőbe. Süssük így 30-35 percig, majd vegyük le róla a fóliát és szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük rá szép aranybarnára 10-12 perc alatt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem