Zöldborsós aprópecsenye
Zöldborsós aprópecsenye
  • timer75 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • paradicsompüré - 3 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • szalonna - 10 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • zöldpaprika - 1 darab
  • zöldborsó - 40 dekagramm
  • őrölt kömény - teáskanál
  • őrölt bors - teáskanál
  • sertés lapocka - 60 dekagramm

Elkészítés:

  1. A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra aprítjuk. A vöröshagymát megpucoljuk és leöblítés után (akkor kevésbé csíp) kis kockákra daraboljuk. A húst, alapos mosás után leitatjuk és kisujjnyi csíkokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és összezúzzuk.
  2. Egy lábosban kisütjük a szalonna zsírját, de nem szedjük ki a tepertőt belőle. Rádobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk, majd a húst is hozzátesszük. Most már nagy lángon kb. 20 percig pirítjuk, közben gyakran megkeverjük.
  3. Amikor már elfőtte a hús a levét, minden hozzávalót beleteszünk, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt összepároljuk. Nem kell sózni, mert a delikátban van!