Feltöltve:

Zöldborsóleves füstölt csülökkel

timer 165
mood Közepes
person 5 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
sárgarépa2 darab
liszt2 evőkanál
zöldborsó kilogramm
petrezselyem2 darab
csülök50 dekagramm
őrölt édes paprika1 teáskanál
tarhonya20 dekagramm

Zöldborsóleves füstölt csülökkel a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A csülköt egy edényben feltesszük főni, miután felforrt, leöntjük a levét. Hogy ne legyen nagyon sós és "füstös" a levesünk.

2. lépés

A csülköt feltesszük főni egy nagy fazékba, öntünk rá körülbelül 3 liter vizet. Miután felforrt kisebb lángra vesszük és hagyjuk tovább főni.

3. lépés

Eközben megpucoljuk és megtisztítjuk a sárgarépát és a petrezselymet, majd apró kockákra vágjuk. A friss, vagy mirelit zöldborsót leöblítjük.

4. lépés

Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet és a zöldborsót, majd puhulásig tovább főzzük. Közben sóval, Delikattal, petrezselyemzölddel ízesítjük.

5. lépés

Mikor már a hús puha, hozzáadjuk a tarhonyát.

6. lépés

Elkészítjük a rántást: a margarint felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát és rögtön levesszük a tűzről, végül felöntjük egy deciliter vízzel.

7. lépés

A rántást óvatosan, egyenletesen belekeverjük a levesbe és összeforraljuk. Egy szelet csülökkel tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem