Zöldborsóleves füstölt csülökkel a Levesek kategóriában
A csülköt egy edényben feltesszük főni, miután felforrt, leöntjük a levét. Hogy ne legyen nagyon sós és "füstös" a levesünk.
A csülköt feltesszük főni egy nagy fazékba, öntünk rá körülbelül 3 liter vizet. Miután felforrt kisebb lángra vesszük és hagyjuk tovább főni.
Eközben megpucoljuk és megtisztítjuk a sárgarépát és a petrezselymet, majd apró kockákra vágjuk. A friss, vagy mirelit zöldborsót leöblítjük.
Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet és a zöldborsót, majd puhulásig tovább főzzük. Közben sóval, Delikattal, petrezselyemzölddel ízesítjük.
Mikor már a hús puha, hozzáadjuk a tarhonyát.
Elkészítjük a rántást: a margarint felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát és rögtön levesszük a tűzről, végül felöntjük egy deciliter vízzel.
A rántást óvatosan, egyenletesen belekeverjük a levesbe és összeforraljuk. Egy szelet csülökkel tálaljuk.