Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • tej - 1 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • zöldborsó - 50 dekagramm
  • szárított petrezselyemzöld - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A borsót körülbelül 1 liter vízben feltesszük főni. Ha felforrt ízesítjük kinyomott fokhagymával, sóval, beletesszük a szárított petrezselyemzöldet, majd fedő alatt puhára főzzük.
  2. Egy kis edénybe a Rámát felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük tejjel és a rántást hozzáadjuk a főzelékhez, csomómentesre keverjük. Cukorral ízesítjük.