Zöldborsó pörkölt, tojás nélküli nokedlivel
Zöldborsó pörkölt, tojás nélküli nokedlivel
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • vöröshagyma - 1 darab
  • majoránna - 2 evőkanál
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • liszt - 5 dekagramm
  • finomliszt - 20 dekagramm
  • köménymag - 2 teáskanál
  • só - 3 teáskanál
  • kaliforniai paprika - 1 darab
  • zöldborsó - 1 kilogramm
  • pirospaprika - 2 evőkanál
  • Globus Mustár - 2 teáskanál
  • zabpehelyliszt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát és a kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk. Az olajat összekeverjük egy kevés (kb. 1 dl) vízzel és ezen megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát is.
  2. Pirospaprikával színezzük, majd majorannával, köménymaggal, sóval ízesítjük. Mustárt adjunk hozzá, ettől lesz a pörkölt jó állagú.
  3. Ebbe tesszük bele a borsót. Használjunk mirelit borsót, az finomabb lesz, mint ha konzervvel készítenénk. Annyi vizet adjunk hozzá, amennyit felvesz. Kb. 25 perc alatt készre főzzük. Az apróra vágott petrezselyemzöldet a végén adjuk hozzá.
  4. Amíg fő a pörkölt, addig elkészítjük a nokedlit: a liszteket összekeverjük, sózzuk és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlikat és 5 perc alatt kifőzzük.
  5. Leszűrjük, hideg vízzel leöblögetjük, majd olajjal összekeverve hagyjuk a tálalásig.