sárgarépa | 1 darab |
---|---|
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 2 darab |
finomliszt | 3 dekagramm |
napraforgó olaj | 2 evőkanál |
Főzőtejszín | 1 dl |
fagyasztott zöldborsó | 20 dekagramm |
nyers tojás | 1 darab |
petrezselyemgyökér | 1 darab |
Delikát8 ételízesítő | 1 teáskanál |
Zöldborsó leves, galuskával a Levesek kategóriában
A répát és a petrezselyemgyökeret apró kockára vágjuk, az olajat felforrósítjuk és a zöldségeket lepirítjuk benne.
2 db KNORR Tyúkhúsleves kockát és ízlés szerint KNORR Delikát 8 ételízesítőt teszünk hozzá és felöntjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a zöldborsót, leveskockával ízesítjük és készre főzzük.
Tejszínes habarással sűrítjük és jól kiforraljuk.
A tojást elkeverjük a liszttel és a levesbe szaggatjuk. ízlés szerint Delikáttal utóízesítjük, apróra vágott petrezselymet szórunk a tetejére.