Zöldborsó főzelék a Főételek kategóriában
Ha üveges zöldborsót veszünk, sokkal hamarabb elkészül, mint a fagyasztott, vagy a friss.
Az üveges zöldborsót csöpögtessük le, de ne dobjuk ki a levét, majd azzal jó lesz később felönteni a főzeléket. Innentől azonos módon készül a főzelék, csak a főzési idő rövidebb az üvegesnél. A fagyasztottra rá kell még számolni kb. 15 percet.
Egy edényben olvasszuk meg a margarint, és öntsük rá a zöldborsót. Kevergessük egy kicsit, amíg áthevül, majd öntsük fel egy kis vízzel, fedjük le, és pároljuk puhára.
Ha megpuhult szórjunk rá egy kanál lisztet, és keverjük el jó alaposan. Ha kell, öntsünk rá még egy pici vizet. Ha felfőtt, öntsünk rá annyi tejet, amennyi főzeléket szeretnénk.
Sózzuk, és szórjunk rá annyi cukrot, amennyire édesen szeretjük. Kb. 1-2 evőkanálnyi kell bele.
Ezután a tejfölt keverjük simára egy kis meleg főzelékkel egy edényben, és így adjuk hozzá.
Miután újra felfőtt a főzelék készen is van.