Zöldbableves
Zöldbableves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgahüvelyű zöldbab fagyasztott - 0.5 kilogramm
  • olaj - 2 evőkanál
  • liszt - 1 csapott evőkanál
  • pohár tejföl kicsi (150-170 g) - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • kapor - 1 csokor
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A zöldbabot tegyük fel bő 1 liter vízben főni. Ha felforrt adjuk hozzá a leveskockákat, főzzük 10 percig.
  2. Közben az olajon pirítsuk pár másodpercig az apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a lisztet. Kevergetve pirítsuk halvány zsemleszínűre.
  3. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a paprikát és keverjük el benne.
  4. Kb. 50 ml hideg víz hozzáadásával állandóan kevergetve készítsük el a rántást. Keverjük el benne simára a tejfölt is, majd öntsük a forrásban lévő leveshez, keverjük jól el. Forraljuk ki 3-4 perc alatt.
  5. A végén szórjuk meg petrezselyem zölddel, apróra vágott kaporral. Kóstolás után, szükség szerint, utóízesítsünk kevés sóval.