Zöldbableves a Levesek kategóriában
A zöldbabot tegyük fel annyi vízzel főni, hogy kb. két ujjnyival ellepje. Adjuk hozzá a leveskockákat. Ha forr, főzzük további 10 percig, majd húzzuk le a tűzről.
Közben a zsíron (vagy olajon) pirítsuk pár másodpercig a nagyon apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a lisztet. Kevergetve pirítsuk halvány zsemleszínűre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a paprikát és keverjük el benne. Majd a tejfölt is, végül hideg víz hozzáadásával állandóan kevergetve készítsük el a rántást.
Majd adjunk hozzá egy keveset a forró léből keverjük el. Majd öntsük vissza a levesbe és kavarjuk el benne. Ezután főzzük még pár percig.
A végén szórjuk meg petrezselyem zölddel, kevés fekete borssal és ízlés szerint apróra vágott kaporral. Ízesíthetjük még ecettel is.