Feltöltve:

Zöldbableves

timer 90
mood Közepes
person 5 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa3 darab
petrezselyemzöld1 csokor
zöldbab1 kilogramm
tej dl
burgonya3 mag
liszt2 evőkanál
szalonna1 kilogramm
kolbász30 dekagramm
fűszerpaprika1 teáskanál
petrezselyemgyökér2 darab
étolaj dl
lecsókolbász30 dekagramm

Zöldbableves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A kolozsvári szalonnát 2 és fél liter vízben feltesszük főni. Ha félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított és félbevágott sárgarépát, petrezselymet, a megtisztított darabolt zöldbabot, a kb. 2 kaporlevelet, petrezselyemzöldet és tovább főzzük.

2. lépés

Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük, eközben a kolbászokat 2-3 centis darabokra vágjuk és beletesszük a levesbe. Tovább főzzük, közben Delikáttal, sóval ízesítjük.

3. lépés

Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megtisztított kockára vágott burgonyát.

4. lépés

Mikor a burgonya megpuhult elkészítjük a rántást: az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd beletesszük a fűszerpaprikát, levesszük a tűzről, felöntjük a tejjel és a leveshez keverjük.

5. lépés

Végül ízlés szerinti mennyiségű cukorral és ecettel ízesítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem