Zöldbableves a Levesek kategóriában
A kolozsvári szalonnát 2 és fél liter vízben feltesszük főni. Ha félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított és félbevágott sárgarépát, petrezselymet, a megtisztított darabolt zöldbabot, a kb. 2 kaporlevelet, petrezselyemzöldet és tovább főzzük.
Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük, eközben a kolbászokat 2-3 centis darabokra vágjuk és beletesszük a levesbe. Tovább főzzük, közben Delikáttal, sóval ízesítjük.
Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megtisztított kockára vágott burgonyát.
Mikor a burgonya megpuhult elkészítjük a rántást: az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd beletesszük a fűszerpaprikát, levesszük a tűzről, felöntjük a tejjel és a leveshez keverjük.
Végül ízlés szerinti mennyiségű cukorral és ecettel ízesítjük.