Feltöltve:

Zöldbableves

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 dl
olaj1 evőkanál
zöldbab40 dekagramm
liszt1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Ha friss zöldbabból készítjük, akkor először mossuk meg a zöldbabot, és vágjuk 3 cm-es darabokra. A végeit ajánlatos levágni, az erét lehúzni róla. Ha konzerv, akkor szűrjük le, és a levét fogjuk fel. Később ezt felhasználhatjuk a leves felöntéséhez , víz helyett.

2. lépés

Vegyünk elő egy lábast, és bő vízben tegyük oda főni a zöldbabot.

3. lépés

Tegyünk hozzá sót, Delikát 8 fűszerkeveréket és 2 babérlevelet.

4. lépés

Addig főzzük, míg puha nem lesz a zöldbab.

5. lépés

Közben készítsünk rántást: egy kis edényben hevítsünk olajat, és tegyük rá a lisztet. Kicsit pirítsuk meg, húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával. Keverjük jól el, és öntsük fel 2 dl hideg vízzel (vagy a félretett lével).

6. lépés

Miután megpuhult a bab, öntsük hozzá a rántást, közben folyamatosan keverjük.
Majd adjuk a tejfölt is a leveshez.

7. lépés

Főzzük még kb 5 percig, hogy ne legyen liszt íze, és kész is a leves.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem