Zöldbabfőzelék
Zöldbabfőzelék
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgahüvelyű zöldbab fagyasztott - 0.5 kilogramm
  • babérlevél - 2 darab
  • Olaj - 2 evőkanál
  • Liszt - 1 púpos evőkanál
  • kis vöröshagyma (5 dkg) - 1 darab
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • tejföl - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A babot öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ízesítsük Delikáttal és babérlevéllel. Főzzük kb. 10-12 percig.
  2. Ezalatt egy másik lábosban forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Röviden pirítsuk össze vele a zúzott fokhagymát, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk röviden (fél perc).
  3. Húzzuk félre a tűzről és szórjuk rá a paprikát, öntsük föl egy kis hideg vízzel (bő fél deci) és keverjük simára.
  4. Rántsuk be vele a forrásban lévő főzeléket. Főzzük további 5 percig.
  5. A végén szükség szerint ízesítsük Delikáttal. Keverjük hozzá a tejfölt is.