Zöldbab-főzelék
Zöldbab-főzelék
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • zöldbab - 1 kilogramm
  • cukor - 1 teáskanál
  • liszt - 2 evőkanál
  • fűszer paprika - 1 teáskanál
  • zöldpaprika - 1 darab

Elkészítés:

  1. 2 liter vizet odateszünk a tűzhelyre. 1 fej vöröshagymát, petrezselyemzöldet (felét tesszük bele), zöldpaprikát apróra vágunk, és beletesszük. Ízesítjük 1 kávéskanál cukorral, ételízesítővel. Felforraljuk, majd beletesszük az apróra vágott zöldbabot.
  2. Puhára főzzük kb.: 30 perc alatt. Ízlés szerint teszünk bele ecetet.
  3. Világos rántást készítünk: a felhevített margarinba 2 kanál lisztet teszünk, és világos színűre megpirítjuk.. Levesszük a tűzről. Az előre apróra vágott megmaradt petrezselymet, és fokhagymát, beletesszük, valamint hozzáadunk 1,5 mokkáskanál pirospaprikát. Elkeverjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, csomómentesre elkeverjük.
  4. Beleöntjük a főzelékbe, és összeforraljuk.