Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
fokhagyma gerezd | 2 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
zöldbab | 1 kilogramm |
cukor | 1 teáskanál |
liszt | 2 evőkanál |
fűszer paprika | 1 teáskanál |
zöldpaprika | 1 darab |
Zöldbab-főzelék a Főételek kategóriában
2 liter vizet odateszünk a tűzhelyre. 1 fej vöröshagymát, petrezselyemzöldet (felét tesszük
bele), zöldpaprikát apróra vágunk, és beletesszük. Ízesítjük 1 kávéskanál cukorral, ételízesítővel.
Felforraljuk, majd beletesszük az apróra vágott zöldbabot.
Puhára főzzük kb.: 30 perc alatt. Ízlés szerint teszünk bele ecetet.
Világos rántást készítünk: a felhevített margarinba 2 kanál lisztet teszünk, és világos színűre megpirítjuk.. Levesszük a tűzről. Az előre apróra vágott megmaradt petrezselymet, és fokhagymát, beletesszük, valamint hozzáadunk 1,5 mokkáskanál pirospaprikát.
Elkeverjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, csomómentesre elkeverjük.
Beleöntjük a főzelékbe, és összeforraljuk.