Zöldalmás cseresznyebefőtt
Zöldalmás cseresznyebefőtt
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person0 fő

Hozzávalók:

  • zöld alma - 2 kilogramm
  • kristálycukor - 75 dekagramm
  • cseresznye - 2 kilogramm
  • Knorr Befőtt tartósító - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Az egy zacskó KNORR Befőtt tartósító tartalmát keverjük el 75 dkg cukorral, oldjuk fel 1,5 liter vízben, majd forraljuk fel.
  2. A megmosott, darabolt almából, és magozott cseresznyéből, annyit tegyünk a szirupba amennyi az adott befőttes üvegbe belefér.
  3. Újraforrásig főzzük, majd a gyümölcsöket szedjük át tiszta üvegekbe és kellő mennyiségű forró szirupot ráöntve azonnal zárjuk le.
  4. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd tegyük száraz, hűvös helyre.
  5. Egy zacskó tartalma 4 kg előkészített gyümölcshöz elegendő.