Zöld spárgás, mozzarellás quiche
Zöld spárgás, mozzarellás quiche
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • kész pite tészta - 1 csomag
  • lilahagyma - 1 darab
  • zöldspárga - 1 csomag
  • koktélparadicsom - 125 gramm
  • mozzarella sajt - 100 gramm
  • Knorr Sajtszósz alap - 1 csomag
  • tojás - 4 darab
  • margarin - 2 evőkanál
  • tej - 250 milliliter
  • tejszín - 100 milliliter

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Tegyük a tésztát egy 25 cm átmérőjű formába. Szeleteljük fel a hagymát. Vágjuk le a spárga végeit és daraboljuk fel 3 cm-es darabokra. Felezzük meg a paradicsomokat.Reszeljük le a mozzarellát.
  2. Forrósítsunk fel 2 ek margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a spárgát, pirítsuk 5 percig. Készítsük el a sajtszószt a tasakon leírtak szerint.Majd hagyjuk hűlni. Verjük föl a tojásokat, majd keverjük ki a tejszínnel, majd a sajtszósszal.
  3. Helyezzük a hagymás spárgát a tésztába. Öntsük rá a tojással és tejszínnel kikevert sajtszószt. Helyezzük a tetejére a félbe vágott koktélparadicsomokat, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával.Fedjük le alufóliával és süssük 45 percig. Végül vegyük le a fóliát és süssük további 15 percet még.