Zöld felesborsó leves mentával és baconnel
Zöld felesborsó leves mentával és baconnel
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 2.5 liter
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 3 darab
  • kakukkfű - 8 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • bacon - 10 szelet
  • rozmaring szál (kb. 10 cm) - 1 darab
  • menta levelei - 8 darab
  • zöld felesborsó - 500 gramm

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg, és aprítsuk fel a hagymát. Egy fazékban hevítsünk margarint és pirítsuk meg rajta a hagymát.
  2. Közben mossuk meg jól a felesborsót. Ha a hagyma megdinsztelődött, akkor adjuk hozzá a borsót és öntsük fel vízzel. Forraljuk föl és adjuk hozzá a babérlevelet, az összekötözött kakukkfüvet és rozmaringot és a Knorr leves alapot. Időnként megkeverve főzzük kb. 75 percig, míg puha nem lesz, és nem esik szét a borsó.
  3. Közben kockázzuk fel a bacont, és egy serpenyőben süssük ki, majd tegyük félre, hogy hűljön ki.
  4. A főzés végén vegyük ki a babérlevelet és az rozmaringgal összekötözött kakukkfüvet. A mentaleveleket mossuk meg és tépkedjük le a száráról. Adjuk e leveshez, majd egy botmixerrel turmixoljuk el a levesben. A végén ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges. Tálaljuk a pirított bacon kockákkal, és akár egy kis tejszínnel is.