Feltöltve:

Zöld felesborsó leves mentával és baconnel

timer 90
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
víz2.5 liter
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap3 darab
kakukkfű8 darab
vöröshagyma1 darab
babérlevél1 darab
bacon10 szelet
rozmaring szál (kb. 10 cm)1 darab
menta levelei8 darab
zöld felesborsó500 gramm

Elkészítés

1. lépés

Pucoljuk meg, és aprítsuk fel a hagymát. Egy fazékban hevítsünk margarint és pirítsuk meg rajta a hagymát.

2. lépés

Közben mossuk meg jól a felesborsót. Ha a hagyma megdinsztelődött, akkor adjuk hozzá a borsót és öntsük fel vízzel. Forraljuk föl és adjuk hozzá a babérlevelet, az összekötözött kakukkfüvet és rozmaringot és a Knorr leves alapot. Időnként megkeverve főzzük kb. 75 percig, míg puha nem lesz, és nem esik szét a borsó.

3. lépés

Közben kockázzuk fel a bacont, és egy serpenyőben süssük ki, majd tegyük félre, hogy hűljön ki.

4. lépés

A főzés végén vegyük ki a babérlevelet és az rozmaringgal összekötözött kakukkfüvet.
A mentaleveleket mossuk meg és tépkedjük le a száráról. Adjuk e leveshez, majd egy botmixerrel turmixoljuk el a levesben. A végén ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges.
Tálaljuk a pirított bacon kockákkal, és akár egy kis tejszínnel is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem