Zöld - fehér rakottas a Főételek kategóriában
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a villával összetört löncshúst. Felöntjük 0,5-1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük és kb. 5-8 percig főzzük.
A rizst kevés olajon megfuttatjuk, 1,5-szeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk és kb. 20 perc alatt megpároljuk. Az elkészült rizst összekeverjük a löncshússal.
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, enyhén sós, delikáttal ízesített vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
A brokkolit szintén enyhén sós, delikáttal ízesített vízben megpároljuk, leszűrjük.
A tejfölhöz hozzáadjuk a tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy közepes méretű tűzálló tálat kikenünk Rama margarinnal, egy kevés zsemlemorzsával meghintjük és a párolt zöldségek felét beleterítjük. A tejfölös keverék felével meglocsoljuk és a rizses masszát ráhalmozzuk. A maradék zöldséggel beborítjuk.
Rálocsoljuk a a tejfölös keverék másik felét, megszórjuk reszelt sajttal és 160 fokos előmelegített sütőben, kb. 25 percig sütjük.