Zita szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • porcukor - 15 dekagramm
    • tej - 3 dl
    • liszt - 1 evőkanál
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • gesztenyemassza - 35 dekagramm
    • rum - 1 kevés
    • Ráma - 25 dekagramm

    A bevonáshoz

    • olaj - 2 evőkanál
    • fehér csokoládé - 5 dekagramm
    • tortabevonó csokoládé - 15 dekagramm

    A tésztához

    • tojássárgája - 6 darab
    • tojásfehérje keményre vert habja - 6 darab
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • liszt - 6 evőkanál
    • darált dió - 15 dekagramm
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • víz - 6 evőkanál
    • porcukor - 6 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. A tésztamasszát kétfelé vesszük. 25x39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk. Krém készítése: a Ramát a porcukorral és a rummal kikeverjük. Kétfelé vesszük, az egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük. A vaníliás pudingport és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk és felfőzzük. Ha kihűlt, a Ramás krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal. Porcukorral is megszórhatjuk, vagy csokival bevonjuk.