Zellerkrémleves
Zellerkrémleves
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zellergumó - 40 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • burgonya - 2 darab
  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • tejszín - 200 milliliter
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab

Elkészítés:

  1. A szeletelt vöröshagymát lassú tűzön, pirítsuk világos sárgára a margarinon., közben szeleteljük fel a zellert.
  2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a kis kockákra vágott burgonyát és a felszeletelt zellert.
  3. Ízesítsük 1 tk Delikáttal, őrölt borssal és kevergetve pirítsuk-pároljuk 4-5 percig.
  4. Öntsük fel bő 1 liter hideg vízzel.
  5. Adjuk hozzá a Knorr Zöldségleves kockákat és időnként megkeverve 15-20 perc alatt főzzük készre.
  6. Pürésítsük botmixerrel, ízlés szerint finom szűrőn át is szűrhetjük, hogy még bársonyosabb állagú legyen.
  7. Gazdagítsuk tejszínnel, és forraljuk össze. Szükség szerint Delikáttal ízesíthetjük.