Zellerkrém leves
Zellerkrém leves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 250 milliliter
  • sárgarépa - 1 darab
  • csirkehús - 30 dekagramm
  • burgonya - 100 gramm
  • fehérrépa - 2 darab
  • fehér hagyma - 2 darab
  • Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • zeller gumó - 2 darab
  • mogyoró - 150 gramm
  • fehér szarvasgombával ízesített olíva olaj - 15 milliliter

Elkészítés:

  1. Főzzünk levest 2 liter vízből, a húsból és zöldségekből (kivétel a zellert), valamint a fűszerekből és a Petrezselymes tyúkhúsleves-kockából.
  2. Szűrjük át a levest, hagyjuk benne a fehér zöldségeket.
  3. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a zellert, adjuk hozzá a leveshez és főzzük puhára.
  4. Adjuk hozzá a tejfölt. Turmixoljuk össze egyenletes masszává. Ízesítsük citromlével és szarvasgombás olíva olajjal.
  5. Tálalásnál díszítsük apróra vágott mogyoróval.