Zelleres-sonkás makaróni
Zelleres-sonkás makaróni
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 dl
  • aprított fokhagyma gerezd - 1 darab
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • gépsonka - 15 dekagramm
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • makaróni tészta - 20 dekagramm
  • angol zeller - 2 darab

Elkészítés:

  1. A makarónit forrásban levő sós vízben megfőzzük.
  2. A halványító zellert megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, a serpenyőbe dobjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk.
  3. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és a vékonyra szelt sonkát.
  4. Felöntjük a 3 dl hideg vízzel elkevert KNORR Milánói makaróni alappal, felforraljuk és kb. 5-6 percig főzzük.
  5. A kifőzött makarónira kanalazzuk.