Zelleres karalábéleves
Zelleres karalábéleves
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 175 gramm
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 5 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • zeller - 1 darab
  • só - 4 teáskanál
  • citrom - 1 darab
  • petrezselyem - 1 csokor
  • karalábé - 1 darab

Elkészítés:

  1. A karalábét megpucoljuk és felkockázzuk, a zellert megpucoljuk, majd szintén felkockázzuk. A fokhagyma gerezdeket is megpucoljuk és felaprítjuk. A lábasba 3 evőkanálnyi olajat öntünk, amit elkezdünk felforrósítani.
  2. Ha az olaj felforrósodott, akkor beletesszük először a zellerkockákat és sűrű kevergetés mellett megdinszteljük, majd frissen őrölt borssal megszórjuk. Ha picit megpuhult, mert a zeller keményebb, mint a karalábé, akkor fokozatosan hozzáadagoljuk a karalábékockákat is. Azzal is átforgatjuk, megsózzuk, felengedjük vízzel, beleteszünk egy leveskockát, végül beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és feltesszük főni.
  3. Közben a tojást felverjük, hozzáadjuk a csomómentesen elkevert tejfölt és a citrom levét. Ha a zöldségek megfőttek, akkor hozzáadjuk a tojásos tejfölt és az apróra vágott, friss petrezselyem és zellerleveleket. Még forraljuk egy ideig, majd lehúzzuk a tűzről. Forrón tálaljuk.