Zeller lencsével, mentával és törökmogyoróval
Zeller lencsével, mentával és törökmogyoróval
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zeller gumó hámozva, felkockázva - 500 gramm
  • Puy lencse - 200 gramm
  • olíva olaj - 40 gramm
  • hagyma apróra vágva - 160 gramm
  • víz - 500 milliliter
  • babérlevél - 3 darab
  • kakukkfű - 10 gramm
  • olíva olaj - 60 gramm
  • vörösborecet - 30 gramm
  • kapribogyó - 50 gramm
  • apróra vágott petrezselyem zöldje - 40 gramm
  • angol zeller szár - 40 gramm
  • mentalevél - 40 gramm
  • főtt tojás pucolva, felkockázva - 2 darab
  • pirított törökmogyoró - 100 gramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
  2. Tegyük a zellerkockákat egy teprsire, locsoljuk meg olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a sütőbe 10 percre. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk hűlni kissé.
  3. Oldjuk fel a Knorr-leveskockát a fél liter forró vízben, majd hozzuk forrásba a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt.
  4. Adjuk hozzá a hagymát és a lencsét, főzzük együtt, míg puha nem lesz.
  5. Vegyük le a hőt és hagyjuk a lencsét állni még 5 percig, így az összes aroma anyagot magába szívja.
  6. Öntsük át egy szűrőn és hagyjuk hűlni.
  7. Majd keverjük össze jól a lencsét a vörösborecettel, az olíva olajjal és a vörösborecettel.
  8. Keverjük a lencséhez a sült zellert, a finomra vágott zöldfűszereket, kapribogyót. Keverjük össze óvatosan.
  9. A salátára szórjunk kis kockákra vágott főtt tojást és pirított törökmogyorót.