zeller gumó hámozva, felkockázva | 500 gramm |
---|---|
Puy lencse | 200 gramm |
olíva olaj | 40 gramm |
hagyma apróra vágva | 160 gramm |
víz | 500 milliliter |
babérlevél | 3 darab |
kakukkfű | 10 gramm |
olíva olaj | 60 gramm |
vörösborecet | 30 gramm |
kapribogyó | 50 gramm |
apróra vágott petrezselyem zöldje | 40 gramm |
angol zeller szár | 40 gramm |
mentalevél | 40 gramm |
főtt tojás pucolva, felkockázva | 2 darab |
pirított törökmogyoró | 100 gramm |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
Zeller lencsével, mentával és törökmogyoróval a Főételek kategóriában
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
Tegyük a zellerkockákat egy teprsire, locsoljuk meg olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a sütőbe 10 percre. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk hűlni kissé.
Oldjuk fel a Knorr-leveskockát a fél liter forró vízben, majd hozzuk forrásba a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt.
Adjuk hozzá a hagymát és a lencsét, főzzük együtt, míg puha nem lesz.
Vegyük le a hőt és hagyjuk a lencsét állni még 5 percig, így az összes aroma anyagot magába szívja.
Öntsük át egy szűrőn és hagyjuk hűlni.
Majd keverjük össze jól a lencsét a vörösborecettel, az olíva olajjal és a vörösborecettel.
Keverjük a lencséhez a sült zellert, a finomra vágott zöldfűszereket, kapribogyót. Keverjük össze óvatosan.
A salátára szórjunk kis kockákra vágott főtt tojást és pirított törökmogyorót.