Zeller és céklasaláta almával
Zeller és céklasaláta almával
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 evőkanál
  • alma - 1 darab
  • olíva olaj - 3 evőkanál
  • aprított dió - 1 evőkanál
  • cékla - 2 darab
  • Knorr Olaszos Salátaöntet por - 1 csomag
  • aprított zöldpetrezselyem - 2 evőkanál
  • keményre főzött tojás - 2 darab
  • fiatal zeller - 3 darab

Elkészítés:

  1. Egy tojást passzírozzunk át szitán. Keverjük el 3 kanál olíva olajjal, 3 kanál vízzel és a Knorr Salátaöntettel.
  2. Pucoljuk le a zellert és reszeljük le. Sós, forró vízben forraljuk át 30 másodpercig.
  3. Főzzük meg héjában a céklát, pucoljuk meg és kockázzuk fel.
  4. Hámozzuk meg az almát, vágjuk csíkokra és csöpögtessük le citromlével.
  5. Az előkészített összetevőket keverjük össze a salátaöntettel, a dióval és a petrezselyemzölddel.
  6. Daraboljuk fel a másik keményre főtt tojást. Díszítsük vele és petrezselyemzölddel a salátát.