Feltöltve:

Zebratorta

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás6 darab
porcukor30 dekagramm
olaj1.5 dl
víz1.5 dl
liszt37 dekagramm
sütőpor10 gramm
kakaópor2 púpos evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A hat tojásfehérjét keményre verjük 5 dkg porcukorral. A hat tojássárgát habosra keverjük a maradék porcukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük a langyos vizet és a langyos olajat. A sütőporos lisztet géppel belekeverjük. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A kemény tojásfehérjét megfelezzük és beleforgatjuk a két tésztába, a kakaósba egy kanálnyival több habot tegyünk. Ramával kikent és kilisztezett formába töltjük az alábbiak szerint: a forma közepébe teszünk 1-2 ek világos masszát, majd rá 1-2 ek kakaós masszát és így tovább, amíg el nem fogy. 170 fokon kb 1 órát sütjük (előbb is elkészülhet). Tűpróbával ellenőrizzünk. Rácson hagyjuk kihűlni. Nagyon szép, mutatós sütemény.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1