Feltöltve:

Zebra kalács

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

olvasztott Rama20 dekagramm
étcsokoládé15 dekagramm
darált mandula5 dekagramm
tojás5 darab
porcukor22 dekagramm
rum0.5 dl
tej1.5 dl
liszt12.5 dekagramm
étkezési keményítő12.5 dekagramm
sütőpor1 csomag
kakaó1 evőkanál
fehér csokoládé5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 175 fokra melegítjük, kikenünk egy 30 cm hosszú kalácsformát, megolvasztunk 10 dkg csokoládét. A tojásokat 8 percig keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejet, rumot és a Ramát. A lisztet összevegyítjük a keményítővel és a sütőporral, majd habverővel beledolgozzuk a krémbe.

2. lépés

A tésztát kétfelé osztjuk: felébe belekeverjük a kakaót és olvasztott csokoládét. A kétféle tésztát váltakozva belekanalazzuk a formába, hogy zebramintát kapjunk.

3. lépés

60 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk hűlni, és kiborítjuk. Miután egészen kihűlt, beborítjuk a gőz fölött megolvasztott maradék étcsokoládéval, a tetejét pedig megszórjuk reszelt fehér csokoládéval.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem