Zakuszka a Előételek kategóriában
A padlizsánt szurkáljuk meg és süssük meg a sütőben. A paprikákat szintén süssük meg a sütőben. )Ha tehetjük, süssük parázson, vagy grillen, még finomabba lesz)
Ha kész, tegyük őket nagyobb edényekbe és fedjük le őket folpackkal 15-20 percre. Így kihűlnek valamelyest, meg is tudjuk őket fogni, illetve sokkal könnyebben le tudjuk a héjukat szedni. A paprikának távolítsuk el a magját és a csumáját is. Daraboljuk, vagy egy konyhai aprítóban aprítsuk össze őket.
A hagymát aprítsuk föl és az olajon pirítsuk meg üvegesre. Majd adjuk hozzá a padlizsánt, a paprikát és a paradicsomlevet. Ízesítsük Delikáttal. Hozzuk forrásba, majd főzzük kb. 2 órán át lassú tűzön. Legyünk mellette és keverjük meg gyakran, különben ki fog fröccsenni mindig.Onnan tudjuk majd, hogy kész, hogy az olaj kiválik a tetején és a sűrűsége is megfelelő lesz.
Ebből a mennyiségből kb. 3 l zakuszkánk lesz. Tegyük jól kimosott, majd szárazra törölt üvegekbe. Kb. 2 napig tegyük őket száraz dunsztba. Tálaljuk pirítóssal, pita kenyérrel, vagy éppen grillezett húsok mellé.