Zabpelyhes tallér a Előételek kategóriában
Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj. A csokit felaprítom és a lisztes keverékhez szórom, majd jól összekeverem.
Egy másik tálba a Ramát robotgéppel habosra keverem a kétféle cukorral, majd hozzádolgozom a tojást.
Ezután a kétféle keveréket egy fakanállal jól összedolgozom.
A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsibe, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. Egyszerre nem fér az összes tészta a tepsibe, ezért miután megsütöttem az első adagot, majd elkészítem a többi tallért is.
A zabpelyhes tallérokat 15 perc alatt megsütöm az előmelegített, 175 fokos (gázsütőn 4-es fokozat) sütőben. Amikor kész vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.