Zabpelyhes sütemény áfonyás, citromos töltelékkel
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 2 pohár
    • zabpehely - 2 pohár
    • cukor - 5 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • sütőpor - 0.5 teáskanál
    • olvasztott Rama - 0.75 pohár
    • tojásfehérje - 1 darab
    • citrom reszelt héja - 1 darab

    A töltelékhez

    • cukrozott sűrített tej - 3 dl
    • áfonya - 20 dekagramm
    • citrom leve - 1 darab
    • tojássárgája - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Először összekeverem a száraz hozzávalókat: a lisztet a cukorral, zabpehellyel, sóval, sütőporral.
    2. Hozzáöntöm az olvasztott Ramát, a tojásfehérjét és citromhéjat. Az így kapott masszát elfelezem.
    3. Az egyik felét egy 23x23 cm-es sütőforma aljára nyomkodom és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
    4. Közben a sűrített tejet alaposan összekeverem a tojássárgával és a citrom levével.
    5. 10 perc elteltével a felét a tésztára kenem, rászóróm az áfonyát, majd befedem a sűrített tejes massza másik felével és vissza a sütőbe.
    6. 8 perc elteltével a zabpelyhes massza másik felét is rásimítom és még 15-20 percig sütöm együtt.
    7. Ha kész szeletelem.