Zabpelyhes meggyes
Zabpelyhes meggyes
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • vékony lapocskákra vágott mandula
  • csokoládé
  • liszt - 1.5 pohár
  • szódabikarbóna - 2 milliliter
  • zabpehely - 2 pohár
  • barna cukor - 1 pohár
  • Ráma - 1 pohár
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • meggy - 60 dekagramm
  • keményítő - 4 evőkanál
  • őrölt fahéj - 2 teáskanál
  • mandulalikőr - 2 evőkanál
  • cukor - 150 csapott mokkáskanál
  • citromlé - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A meggyet a saját levében a cukorral, a citromlével és a fahéjjal feltesszük főzni. Mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, sűrű szószt készítsünk, majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel. A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni. Ramával kikent és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük.