Feltöltve:

Zabpelyhes meggyes

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

-

liszt1.5 pohár
szódabikarbóna2 milliliter
zabpehely2 pohár
barna cukor1 pohár
Ráma1 pohár
vaníliás cukor1 csomag
meggy60 dekagramm
keményítő4 evőkanál
őrölt fahéj2 teáskanál
mandulalikőr2 evőkanál
cukor150 csapott mokkáskanál
citromlé2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A meggyet a saját levében a cukorral, a citromlével és a fahéjjal feltesszük főzni. Mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, sűrű szószt készítsünk, majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel. A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni. Ramával kikent és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem