vékony lapocskákra vágott mandula | |
---|---|
csokoládé | |
liszt | 1.5 pohár |
szódabikarbóna | 2 milliliter |
zabpehely | 2 pohár |
barna cukor | 1 pohár |
Ráma | 1 pohár |
vaníliás cukor | 1 csomag |
meggy | 60 dekagramm |
keményítő | 4 evőkanál |
őrölt fahéj | 2 teáskanál |
mandulalikőr | 2 evőkanál |
cukor | 150 csapott mokkáskanál |
citromlé | 2 evőkanál |
Zabpelyhes meggyes recept.
A meggyet a saját levében a cukorral, a citromlével és a fahéjjal feltesszük főzni. Mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, sűrű szószt készítsünk, majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel. A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni. Ramával kikent és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük.