Feltöltve:

Zabpelyhes keksz

timer 15
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

teljes kiörlésű tönkölybúza liszt (sima fehér liszt is jó)30 dekagramm
finom zabpehely15 dekagramm
olvasztott Rama margarin15 dekagramm
cukor10 dekagramm
fahéj1 darab
gyömbér1 darab
aszalt gyümölcsök, magok15 dekagramm
méz4 evőkanál
tej1 darab
szódabikarbóna1 púpos kávéskanál

Elkészítés

1. lépés

A tej kivételével a hozzávalókat összekeverem, a fahéjból, gyömbérből ízlés szerint adunk a tésztához, de el is hagyható. Én jó sok aszaltgyümölcsöt teszek bele, kb. 15 dkg-nyit, vegyesen. Mazsola, áfonya, sárgabarack, aszalt szílva (aprítva), mikor mi van itthon. Diót, mogyorót, napraforgó magot is lehet beletenni.
Majd annyi tejet öntök hozzá, hogy egy ragadós masszát kapjak.

2. lépés

A tésztát két adagra szedem, egy-egy gáztepsibe sütőpapírt teszek, és a masszát vizes kézzel szétnyomkodom a tepsiben kb. 3 mm vastagságúra.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 175 fokon, kb. 10 percig sütöm.

3. lépés

A sütőből kivéve, még forrón - ilyenkor még lágy a tészta - késsel felkockázom, és hagyom a tepsiben kihűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem