zabpehely, darabosabb | 15 dekagramm |
kristálycukor | 10 dekagramm |
olvasztott Rama | 6 dekagramm |
Graham liszt, de lehet sima is | 10 dekagramm |
tojás | 1 egész |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
só | 1 csipetnyi |
sütőpor | 1 teáskanál |
A hozzávalókat egy tálban összekeverem és kb. 4 percre a hűtőbe teszem, hogy a könnyebb formázhatóság miatt egy kicsit dermedjen a tészta. A hűtés után diónyi golyókat formázok és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kb. 4 cm-re lerakom, majd a tenyeremmel kilapítok. Természetesen már előre kilapítva is lehet a tepsibe rakni. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon 6-8 perc alatt aranyszínűre sütöm. Ebből az adagból 32 darabot tudtam készíteni, a tepsi 40x32 cm-es, hosszában 4 darabot, széltében pedig 3 darabot tettem egyszerre sülni. Lehet a tésztába még mazsolát, egyéb aszalt gyümölcsöt, csokidarabot, kakaót is tenni.
Hozzászólások