Feltöltve:

Zabpelyhes-mogyorós-csokis keksz

timer 35
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

Rama Vajas Íz6 dekagramm
tojás1 darab
finomliszt15 dekagramm
csipetnyi
sütőpor1 teáskanál
barna cukor10 dekagramm
mogyoró10 dekagramm
étcsokoládé15 dekagramm
tejcsokoládé15 dekagramm
zabpehely15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy serpenyőben a mogyorót szárazon megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd durvára vágjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd az olvasztott, de nem meleg Ramát is belecsurgatjuk. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, pár csepp mandulaaromával ízesítjük, végül a mogyoró felét, a zabpelyhet és az apróra vágott csokoládét is beledolgozzuk.

  2. 2. lépés

    A masszából nedves kézzel kisebb (diónyi) golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A tetejüket nedves tenyérrel, vagy egy pohár megnedvesített talpával ellapítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

  3. 3. lépés

    A bevonáshoz való vizet egy kis lábasba kanalazzuk, a Ramát hozzáadjuk, kis lángon kevergetve felolvasztjuk. A kétféle csokoládét apránként beleszórva felolvasztjuk úgy, hogy amikor a fele csoki belekerült, lehúzzuk a tűzről, különben túlmelegszik és összeáll egy kemény, kezelhetetlen tömbbé.

  4. 4. lépés

    A kihűlt kekszek tetejét bevonjuk vele, majd mielőtt a csokoládé megdermedne, a félretett pirított mogyoróval is megszórjuk díszítésképpen.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 110"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 80"
mood Nehéz
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem