A zabpelyhes kekszről
A zabpelyhes keksz egy ízletes, omlós sütemény, amely tökéletes reggelire, tízóraira vagy akár uzsonnára is, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A zabpelyhes keksz omlósan és ropogósan a legfinomabb, a tésztába pedig különböző aszalványokat és egyéb gyümölcsöket vagy magvakat keverhetünk. A zabpelyhes keksz egyébként egy egyszerű, és élelmi rostokban gazdag nassolnivaló, amely segítheti az emésztésünket és kellőképpen eltelít, ezért az egészséges életmód követőinek is kiváltképp alkalmas. Számtalan diétás zabpelyhes keksz recept is létezik, de azok is könnyen elkészíthetik, akik allergiások a tejre vagy cukormentes édességre vágynak. A zabpelyhes almás keksz, vagy akár a banános zabpelyhes sütemény is egészséges kiegészítést nyújthat étrendünk mellé. Sőt, a zabpelyhes keksz cukormentes verzióit akár még fogyókúrázás közben is megeheted! A magas rostban gazdag zabpelyhes sütemény pedig nem csak az emésztésednek jó, de a lassú lebontású szénhidrátok miatt a vércukrodat is segíti szinten tartani, így nem leszel farkaséhes a következő étkezésre. A legegyszerűbb megoldások kedvelői pedig elkészíthetik a zabpelyhes keksz bögrés verzióját is, amely még kevesebb időbefektetést igényel, és még sütő sem szükséges hozzá csak egy mikró. Ha szeretnénk feltuningolni kicsit a klasszikus zabpelyhes keksz receptjét, akkor megtölthetjük esetleg aszalt szilvával vagy lekvárokkal, vagy keverhetünk még a tésztába kókuszt vagy kakaót, hogy igazi zabpelyhes kekszkülönlegességeket kapjunk.
A Rama margarint a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral és a zabpehellyel elkevert liszthez adjuk. Tejjel lazítjuk és puha tésztává gyúrjuk.