Feltöltve:

Zabpehelykeksz

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

jó minőségű csokoládé mogyorónyi darabokra vágva1 tábla
zabpehely5 dekagramm
liszt15 dekagramm
holland kakaópor1 evőkanál
barnacukor10 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin10 dekagramm
tojás2 darab
egész mandula5 dekagramm
sütőpor1 kávéskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A vajat vagy sütőmargarint a cukorral, a tojásokkal és a kakaóporral habosra keverjük. A többi hozzávalót összeöntjük egy másik tálban, megkeverjük, aztán beleforgatjuk a vaj vagy sütőmargarinkrémbe. (Nem kell nagyon egybedolgozni, épp csak annyira, hogy a száraz hozzávalók belevegyüljenek a vajas vagy sütőmargarinos alapba). Ezután ebből a masszából kiskanálnyi halmokat rakunk legalább 5-6 centi távolságra egymástól egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A kekszet előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, még nagyon lágy, várni kell, amíg kihűl. Kihűlve könnyen leválik a sütőpapírról. Díszíthetjük olvasztott csokival vagy porcukorral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem