tojássárgája | 6 darab |
---|---|
szódabikarbóna | 1 csipetnyi |
kristálycukor | 6 evőkanál |
liszt | 6 evőkanál |
tojásfehérje kemény habja | 6 darab |
tejszín habbá verve | 2 dl |
---|---|
kihűlt puding 3 dl tejből készítve | 1 adag |
áttört tehéntúró | 40 dekagramm |
magozott meggy | 20 dekagramm |
őszibarackkompót | 20 dekagramm |
étkezési zselatin a kompót levével felfőzve | 1 csomag |
porcukor (ízlés szerint) | 15 dekagramm |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Wunder-bomba recept.
A hozzávalókból piskótaroládot sütünk, majd pikáns lekvárral töltjük, ujjnyi vastagra szeleteljük. Folpackkal bélelt, gömbölyű jénai tálba körberakjuk a felszeletelt piskótatekercset. Ez képezi a torta külső felét.
A töltelék hozzávalóit lazán átkeverjük, majd a felszeletelt piskótatekerccsel kirakott tálba öntjük. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap óvatosan a dermedt tortát a folpack segítségével ráborítjuk egy tálra. (A folpackot lehúzzuk róla). Díszíthetjük felszeletelt gyümölcsökkel.