Feltöltve:

Vörösboros, duplán csokoládés kuglóf

timer 110
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

rum vagy rumaroma

A mázhoz

tejcsokoládé6 dekagramm
étcsokoládé6 dekagramm
Főzőtejszín0.5 dl

A forma kikenéséhez

Ráma2 dekagramm

A tésztához

vanillincukor2 csomag
kristálycukor20 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
zamatos vörösbor1.75 dl
sütőpor1 csomag
őrölt fahéj0.5 teáskanál
keserű kakaópor1 csapott evőkanál
finomliszt28 dekagramm
tojás4 darab
Ráma20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A puha (szobahőmérsékletű) Ramát a kétféle cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokoládét apróra vágjuk, vagy reszeljük, szintén a tésztába keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszát egy Ramával kikent kuglófformába töljük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 1 óra 5 percig, tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk. A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőzre állítva felolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük, majd amikor kissé kihűlt, a kuglófra kenjük, vagy locsoljuk. Megvárjuk amíg megdermed rajta, végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.<br /><br /><br /><br />
    <br /><br /><br /><br />
    <br /><br /><br /><br />
    <br /><br /><br /><br />

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem