Vörösboros pác vad/marhasültekhez
Vörösboros pác vad/marhasültekhez
  • timer5 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    800g húshoz

    • Globus Mustár - 2 evőkanál
    • vörösbor - 100 milliliter
    • marha alaplé (marhahúsleves kocka) - 3 dl
    • rozmaring ág (10cm) - 2 darab
    • közepes fej hagyma - 2 darab
    • fokhagymagerezd - 4 darab
    • sárgarépa, zellergumó, petrezselyem gyökér vegyesen - 15 dekagramm
    • feketebors - 10 szem
    • szegfűbors - 5 szem
    • babérlevél - 2 darab
    • füstölt kenyérszalonna - 3 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Szeleteljünk fel a hagymát és a zöldségeket félkarikára, a szalonnát vékony szeletekre. Öntsük fel alaplével és a borral.
    2. Fűszerezzük egész borssal, szegfűborssal, babérlevéllel. Lassú tűzön forraljuk fel, főzzük 12-15 percig.
    3. Adjuk hozzá a szeletelt fokhagymagerezdeket és a rozmaring ágakat, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
    4. A húst hártyázzuk le alaposan, kenjük be a mustárral, tegyük a kihűlt páclébe. Lefóliázva, hűtőben pácoljuk 1-2 napig.