Globus Mustár | 2 evőkanál |
---|---|
vörösbor | 100 milliliter |
marha alaplé (marhahúsleves kocka) | 3 dl |
rozmaring ág (10cm) | 2 darab |
közepes fej hagyma | 2 darab |
fokhagymagerezd | 4 darab |
sárgarépa, zellergumó, petrezselyem gyökér vegyesen | 15 dekagramm |
feketebors | 10 szem |
szegfűbors | 5 szem |
babérlevél | 2 darab |
füstölt kenyérszalonna | 3 dekagramm |
Vörösboros pác vad/marhasültekhez a Szószok kategóriában
Szeleteljünk fel a hagymát és a zöldségeket félkarikára, a szalonnát vékony szeletekre. Öntsük fel alaplével és a borral.
Fűszerezzük egész borssal, szegfűborssal, babérlevéllel. Lassú tűzön forraljuk fel, főzzük 12-15 percig.
Adjuk hozzá a szeletelt fokhagymagerezdeket és a rozmaring ágakat, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A húst hártyázzuk le alaposan, kenjük be a mustárral, tegyük a kihűlt páclébe. Lefóliázva, hűtőben pácoljuk 1-2 napig.