Feltöltve:

Vörösboros pác vad/marhasültekhez

timer 5
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

800g húshoz

Globus Mustár2 evőkanál
vörösbor100 milliliter
marha alaplé (marhahúsleves kocka)3 dl
rozmaring ág (10cm)2 darab
közepes fej hagyma2 darab
fokhagymagerezd4 darab
sárgarépa, zellergumó, petrezselyem gyökér vegyesen15 dekagramm
feketebors10 szem
szegfűbors5 szem
babérlevél2 darab
füstölt kenyérszalonna3 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Szeleteljünk fel a hagymát és a zöldségeket félkarikára, a szalonnát vékony szeletekre. Öntsük fel alaplével és a borral.

  2. 2. lépés

    Fűszerezzük egész borssal, szegfűborssal, babérlevéllel. Lassú tűzön forraljuk fel, főzzük 12-15 percig.

  3. 3. lépés

    Adjuk hozzá a szeletelt fokhagymagerezdeket és a rozmaring ágakat, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

  4. 4. lépés

    A húst hártyázzuk le alaposan, kenjük be a mustárral, tegyük a kihűlt páclébe. Lefóliázva, hűtőben pácoljuk 1-2 napig.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 250"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem