víz | 250 milliliter |
---|---|
petrezselyem zöld | 1 csokor |
sárgarépa | 2 darab |
babérlevél | 2 darab |
Knorr Házias Marhahús Levesalap | 1 darab |
vörösbor | 250 milliliter |
fokhagyma | 1 darab |
lilahagyma | 1 darab |
rozmaring ág | 3 cm |
kakukkfű ág | 3 cm |
zsályalevél | 10 darab |
doboz hámozott paradicsom konzerv | 1 darab |
marhalábszár | 500 gramm |
zellerszál | 1 darab |
Vörösboros olasz marharagu paradicsommal és zöldségekkel a Főételek kategóriában
Vágjuk a lábszárat kb. 3 cm-es kockákra. Egy serpenyőben, felforrósított olajon pirítsuk le a húskockák minden oldalát. Tegyük őket egy hőálló edénybe.
Közben pucoljuk meg a hagymát és a répát, tisztítsuk meg a zellerszárat. Vágjuk őket nagyobb darabokra. A fokhagymát vágjuk félbe és pirítsuk le a zöldségekkel együtt a serpenyőben. Majd öntsük föl a borral és forraljuk el a bort kb. 2 evőkanálnyira. Egy fakanál segítségével kaparjuk föl közben a serpenyőbe ragadt pörzsanyagokat és az egészet borítsuk a húsra.
Öntsük a paradicsom konzervet is a serpenyőbe, adjuk hozzá a vizet. Melegítsük föl, majd adjuk hozzá a Knorr Házias Marhahúsleves alapot. Forraljuk föl, majd főzzük kb. 5 percig. Ezután öntsük ezt is a hőálló edénybe. Adjuk az eddigi összetevőkhöz a csokorba kötött zöldfűszereket. (Használhatunk szárítottat is, amennyiben nincs zöldfűszerünk.)
Fedjük le a tálat alufóliával és tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe és főzzük kb. 2 és fél órát.De nézzük meg időnként, az állat korától függően ez az idő változhat. A végén keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyem zöldet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.