Vörösboros nyúlsült párolt zöldségekkel
Vörösboros nyúlsült  párolt zöldségekkel
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 4 darab
  • paradicsom - 6 darab
  • sárgarépa - 4 darab
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 2 evőkanál
  • babérlevél - 3 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • zöldborsó - 150 gramm
  • nyúl - 1 darab
  • száraz vörösbor - 250 milliliter
  • salátaburgonya - 500 gramm

Elkészítés:

  1. Daraboljuk fel a nyulat, dörzsöljük be Szárnyas fűszerkeverékkel és tegyük félre.
  2. Vagdossuk be a paradicsomok csúcsait, forrázzuk le őket. Hagyjuk 15-20 másodpercig a forró vízben, majd hámozzuk meg őket. Ezután kockázzuk fel a paradicsomot. A burgonyát mossuk meg és vágjuk nagyobb darabokra. A sárgarépát pucoljuk meg és vágjuk kockákra. A fokhagymát szeleteljük vékony szeletekre.
  3. Forró olajon pirítsuk le a hús minden oldalát egy serpenyőben. Majd tegyük át egy szélesebb lábosba.
  4. Adjuk hozzá a paradicsomot és a babérleveleket. Öntsünk alá 2 pohár vizet és pároljuk lassú tűzön 15 percig. Adjuk hozzá a burgonyát, sárgarépát és borsót.
  5. Ezután töltsük hozzá a bort, ízlés szerint fűszerezzük Delikáttal és pároljuk lefedve még 45-50 percet. A zöldségekkel és a burgonyával együtt tálaljuk.