Feltöltve:

Vörösboros gulyásleves

timer 100
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

paradicsom1 darab
sárgarépa2 darab
vöröshagyma1 darab
olaj2 evőkanál
Knorr Marhahúsleves-kocka4 darab
babérlevél2 darab
burgonya30 dekagramm
fehérrépa1 darab
gerezd fokhagyma3 darab
zeller10 dekagramm
zöldpaprika1 darab
fűszerpaprika1 evőkanál
őrölt kömény1 teáskanál
száraz vörösbor3 dl
marhalábszár40 dekagramm

Vörösboros gulyásleves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy lábosban forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát és a babérlevelet. Pirítsuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát.

2. lépés

Tegyük rá a kb. 2 cm-es kockákra vágott húst, enyhén sózzuk meg és pirítsuk meg pár perc alatt.

3. lépés

Ha megpirult, öntsük hozzá a bort és pároljuk benne a húst lassú tűzön kb. fél órát. Így a borból minden értékes zamatanyag a gulyásban marad, a víz nagy része és az alkohol pedig elpárolog. Ha elfőtte a folyadékot, kevés vizet hozzáadva, időnként megkevergetve, fél-puhulásig pároljuk.

4. lépés

Ekkor adjuk hozzá a kockára vágott leveszöldségeket és a húsleveskockákat. Öntsük fel bő másfél liter vízzel és közepes, lassú lángon főzzük tovább a levest. A főzés vége előtt 10-15 perccel adjuk hozzá a krumplit és a köményt és főzzük készre.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 6
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem