paradicsom | 1 darab |
---|---|
sárgarépa | 2 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
olaj | 2 evőkanál |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 4 darab |
babérlevél | 2 darab |
burgonya | 30 dekagramm |
fehérrépa | 1 darab |
gerezd fokhagyma | 3 darab |
zeller | 10 dekagramm |
zöldpaprika | 1 darab |
fűszerpaprika | 1 evőkanál |
őrölt kömény | 1 teáskanál |
száraz vörösbor | 3 dl |
marhalábszár | 40 dekagramm |
Vörösboros gulyásleves a Levesek kategóriában
Egy lábosban forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát és a babérlevelet. Pirítsuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
Tegyük rá a kb. 2 cm-es kockákra vágott húst, enyhén sózzuk meg és pirítsuk meg pár perc alatt.
Ha megpirult, öntsük hozzá a bort és pároljuk benne a húst lassú tűzön kb. fél órát. Így a borból minden értékes zamatanyag a gulyásban marad, a víz nagy része és az alkohol pedig elpárolog. Ha elfőtte a folyadékot, kevés vizet hozzáadva, időnként megkevergetve, fél-puhulásig pároljuk.
Ekkor adjuk hozzá a kockára vágott leveszöldségeket és a húsleveskockákat. Öntsük fel bő másfél liter vízzel és közepes, lassú lángon főzzük tovább a levest. A főzés vége előtt 10-15 perccel adjuk hozzá a krumplit és a köményt és főzzük készre.